top of page

Na haar studie bouwkunde, volgde Anne-Marie een opleiding op het gebied van theater en film aan de Toneelvakschool Rotterdam. Vervolgens deed ze van 2018 t/m 2020 de opleiding film en tv aan Theaterschool de Trap (gericht op spel en regie). In dezelfde periode deed ze de opleiding voor scriptschrijver aan de schrijversvakschool in Amsterdam.  Ze werkte afgelopen jaren mee aan verschillende korte en langere films die internationaal op diverse filmfestivals goed ontvangen (en deels in de prijzen) gevallen zijn.

Al van kinds af aan is ze geboeid door film en verhalen in combinatie met architectuur en de grote stad. Verhalen vormen over het algemeen dan ook een belangrijk ingrediënt voor haar architectuur en vice versa. Anne-Marie is op dit moment zowel actief in zowel architectuur als storytelling en filmproducties. In haar verhalen en media zoekt ze het snijvlak tussen beide disciplines vaak op.

Daarbij komt dat 1House als bureau ook zelf regelmatig in de media terug te vinden is. Hieronder zie je een overzicht van een aantal projecten waaraan we de afgelopen jaren meewerkten.

COOLSJIEK | HET VERHAAL ACHTER DE HUIZEN...

1House is momenteel bezig met een film / documentaire die het verhaal van de bewoners achter de ontworpen voorgevels zichtbaar moet maken. Het doel om ditzelfde te gaan doen met zelfbouw projecten, om hiermee ander mensen te inspireren ook hun eigen huis te bouwen. 

Video-opname,

1HOUSE IN DE TELEGRAAF

Op 27 maart 2015 stond Anne-Marie met een interview in De Telegraaf over de Zelfbouw trend, die ook in dat jaar doorzette. 

Telegraaf bijlage 27 maart.JPG

WONENINROTTERDAM.NL

Op 2 april verscheen ons nieuwsitem over ons initiatief en ontwikkeling voor vier duurzame eengezinswoningen op de Coolstraat in Rotterdam. Nieuwbouw project CoolSjiek

289_720x480.jpg

RTL LIFESTYLEXPERIENCE

Vlak na de oprichting van 1House werd ik benaderd door RTL om mee te werken aan het programma LifestyleXperience. RTL was getriggerd door het nieuw concept van 1House dat zich voornamelijk richtte op Zelfbouw en daarmee inspeelde op een trend die al langer leefde onder verschillende Nederlandse gemeentes. 1House heeft uiteindelijk gemeente Delft benaderd om mee te werken aan dit item wat zich om die reden ook voornamelijk richt op zelfbouw in Delft. Klik hier en presentatrice Dagmar van LifestyleXperience neemt je mee...

Dagmar.JPG
bottom of page