top of page

Makersspace Rotterdam


Makersspace is een creatieve werkplaats in een wijk in Rotterdam. Wat dit concept anders maakt dan bijvoorbeeld Fablab (Utrecht) of RDM Makerspace (Rotterdam), is dat het hoofdzakelijk een maatschappelijk doel dient, namelijk het bieden van een ontwikkelkans in een minder kansrijke omgeving. De makerspace wordt daarmee dus meer dan alleen een werkplaats, het wordt een soort buurthuis 2.0. Daarin zal wel een maker-mentality heersen (er kan niet alleen ‘gehangen’ worden, maar iedereen die komt, is er om iets te maken of te leren). Belangrijk is dat het geheel uiteindelijk een open en transparant karakter krijgt. Een concept dat uiteraard perfect aansluit bij onze visie op het moderne stadsleven.

Foto door: WeMake Milano

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page